Ventilatie

TL bvba - Temse - VentilatieIn het verleden werd er te weinig aandacht besteed aan een degelijke ventilatie. Dat zal met het invoeren van de energieprestatieregelgeving niet langer het geval zijn. De lucht in je woning moet niet alleen zuiver zijn, maar mag ook niet te warm of te koud zijn. Zeker in ruim beglaasde woningen is airconditioning allesbehalve een overbodige luxe

Energiezuinigheid

De HRC is een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit houdt in, dat er evenveel vers gefilterde buitenlucht wordt toegevoerd naar de woon- en slaapkamers als er vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd uit de keuken, badkamer en toilet. Hierbij wordt de warmte van de afgevoerde vervuilde binnenlucht overgedragen op de toegevoerde vers gefilterde buitenlucht. Dit leidt tot grote energiebesparingen!

Gezond wonen & comfort! Voor de eindgebruiker is een gezonde woning van groot belang. Zo heeft Orcon standaard de vochtsensor toegepast in veel van zijn producten maar ook de bypass, deze zorgt voor extra koele lucht in de nacht tijdens de zomerperiode.
Het pollenfilter is ontwikkeld voor bewoners die last hebben van huismijt of extra gevoelig zijn voor stof. Kortom Orcon doet er alles aan om uw woning zo gezond mogelijk te maken.

Constant flow - gelijkstroommotoren

De ventilatoren die de toe- en afvoerlucht regelen zijn energiezuinige ventilatoren die je middels dipswitchen éénmalig instelt. Constant flow (CF) wil zeggen dat de ventilator zelf zijn juiste versnelling kiest.